Flexwerk en in dienstverband
Voor werkgevers én werknemers
Onbezorgd ondernemen
Persoonlijke aanpak

Laten we
beginnen!

Wat is een zzp’er precies? Zoals je waarschijnlijk al weet, is een zzp’er iemand die als zelfstandige werkt. Het grote verschil met werknemers in loondienst is dat zelfstandigen hun eigen baas zijn en geen verantwoording hoeven af ​​te leggen aan een baas of manager. Hierdoor heb jij meer vrijheid en kan je zelf bepalen welke opdrachten je wilt aannemen.

Er zijn momenteel ruim 1 miljoen zzp’ers in Nederland en vele zullen denken “Waarom is niet iedereen zzp’er?”. Niet iedereen voelt de behoefte om een ​​eigen bedrijf te starten. Wil jij je eigen bedrijf starten? Zet vervolgens de belangrijke zaken op een rij.

Weet
waar je staat

Zzp’ers hebben bepaalde verantwoordelijkheden die ze niet hebben als ze in loondienst zijn. Voordat je besluit om voor jezelf te beginnen, is het belangrijk om ze eerst te leren kennen en te weten waar je aan toe bent. Zzp’ers nemen meer risico’s dan werknemers.

Minder
zekerheden

Ten eerste komt dit omdat er minder zekerheden zijn. Tenzij vooraf anders overeengekomen, kan jouw opdracht altijd worden opgezegd. Je bent zelf ook verantwoordelijk voor de betaling van jouw pensioen en de verzekeringen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een ​​pensioen op te bouwen via een collectieve pensioenverzekeraar of je kunt het simpel houden en ervoor kiezen om een ​​deel van jouw maandinkomsten te sparen.

Verzekering

Daarnaast zijn er grote verschillen op het gebied van verzekeringen. Zzp’ers zijn niet in dienst van een bedrijf en kunnen dus geen gebruik maken van een bedrijfsverzekering. Heb jij bijvoorbeeld een arbeidsongeval, waardoor jij niet meer aan het werk kan, dan heb jij in deze periode geen inkomen. Daarom is het verstandig om een ​​Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten.

Weet jij echt
alles al?

Zzp’ers kan je opdrachten van je favoriete opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers vinden jou alleen als jij je marketing goed op orde hebt en betalen alleen als jij je facturen correct hebt opgesteld en verzonden. Wist je ook dat deze facturen minimaal 7 jaar bewaard moeten worden?

LET OP: Als jij uiteindelijk alle facturen hebt opgesteld en je hebt deze verzonden is er ook een risico dat de opdrachtgever te laat of helemaal niet betaald.

Dit is erg belangrijk, maar het kan zijn dat jij er van tevoren niet over hebt nagedacht. Wees daarom goed geïnformeerd en weet alles wat er te weten valt voordat jij een eigen bedrijf start.

Focus op
waar jij goed in bent!

Wanneer jij als zzp’er aan de slag gaat, wil jij je zo min mogelijk zorgen maken over randzaken. Voor freelance factoring staan ​​wij je graag bij met jouw financiële administratie, hierdoor hoef jij je geen zorgen meer te maken over te late of onvolledige betalingen en kan jij je nu richten op waar jij echt goed in bent.

De Rode Loper
Service

Onze professionals
staan voor je klaar!

We vertellen je graag meer en luisteren natuurlijk goed naar jouw wensen. Zo leren we onze opdrachtgevers van binnenuit kennen, om altijd de ideale kandidaat voor te stellen.

Bel ons op telefoonnummer 085 130 25 77 Bel nu
Stuur ons een e-mail naar info@pronkert.nl Mail nu
Mis niets meer Volg het laatste nieuws Nieuws