Wat is payrolling?
en wat is het niet?

Payroll: wat is dat? Het is een overeenkomst waarmee jouw medewerker juridisch bij ons in dienst is. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor het salaris en de uitbetaling, dat we de werkgeversrisico’s dragen en bijvoorbeeld doorbetalen bij ziekte. Jij hebt geen omkijken naar deze administratie en hoeft geen tijd en aandacht te besteden aan het pensioen en andere salaris-gerelateerde zaken.

In plaats daarvan maak je heel flexibel gebruik van goede medewerkers. Die bij jou op de werkvloer staan en onderdeel zijn van het bedrijf en de cultuur, zonder dat je daar de administratie voor hoeft te doen. We bieden je met payroll het beste van twee werelden, waarbij wij op de hoogte blijven van de wet- en regelgeving en je daarover kunnen adviseren. Zo ben en blijf jij de ondernemer die je graag wilt zijn, in plaats van de personeelsmanager waar je een broertje dood aan hebt.

Waarom payrolling?
voorkom onnodige risico's

Benieuwd waarom andere MKB-ondernemers kiezen voor payroll? Je wilt een goede werkgever zijn, die op tijd uitbetaalt en de zaken zorgvuldig regelt. Maar, je hebt daar ondertussen de tijd niet voor of merkt dat de administratie ingewikkelder is dan je had gedacht.

Wij begrijpen dat je als ondernemer al genoeg aan je hoofd hebt. Daarom nemen we de volledige salaris- en personeelsadministratie voor jou uit handen. Zodat je zeker weet dat het goed geregeld is, jouw medewerkers tevreden zijn en je kunt rekenen op hun maximale productiviteit. Payroll is een investering in jouw personeel, waarbij wij ervoor zorgen dat je de handen vrij hebt om te ondernemen.

  • Flexibele arbeidscontracten
  • Minder werkgeversrisico’s
  • Doorbetaling bij ziekteverzuim
  • Minder verzekeringen nodig
  • Eenvoudige kostenbesparing
  • Minder administratie

Je profiteert met payroll van alle bovenstaande voordelen. Voorkom dat je onnodig veel tijd verliest aan de administratie, of dat je te maken krijgt met hoge kosten bij ziekte of ander verzuim.

Offerte aanvragen

Hoe werkt
payroll in de praktijk?

Benieuwd hoe het werkt als je voor ons kiest? We leggen je graag uit wat payroll is, hoe we je daarmee van dienst kunnen zijn en wat het je allemaal oplevert.

Wij voorkomen dat je veel tijd moet besteden aan de personeelsadministratie en dat je de belangrijke werkgeversrisico’s loopt. In plaats daarvan kun je heel flexibel medewerkers aannemen en hoef je alleen maar afspraken met ze te maken over jouw salaris.

Zodra je die afspraken hebt gemaakt meld je de medewerker bij ons aan. Wij nemen het van je over en zullen vanaf dat moment alles verzorgen:

  • Arbeidscontract

We stellen het arbeidscontract voor jouw medewerker op, dat juridisch goed in elkaar zit en natuurlijk de afspraken bevat die jij belangrijk vindt.

  • Salaris uitbetalen

We betalen het salaris correct en natuurlijk op tijd af, waardoor jij daar geen omkijken naar hebt en je werknemer erop kan vertrouwen.

  • Werkgeverslasten

Je hebt geen omkijken meer naar de werkgeverslasten, omdat wij die voor je afdragen en ervoor zorgen dat je netjes voldoet aan de wet- en regelgeving.

  • Verzuimbegeleiding

Wordt een medewerker ziek? Bij verzuim zorgen wij voor de volledige begeleiding en betalen we bovendien het loon door.

Voor mijn
medewerkers

Zeker weten dat payroll voor jouw medewerkers een goede keuze is? Ze staan gewoon bij jou op de werkvloer en jij maakt de afspraken met ze over het salaris, hun werkrooster en de functieomschrijving. Je houdt ook zelf de functioneringsgesprekken, omdat jij ze het best kent en iedere dag meemaakt.

Wij zijn de juridische werkgever, dus verantwoordelijk voor de administratie en alle bijkomende rompslomp. Wij zorgen voor het salaris, betalen door bij ziekteverzuim en zorgen dat het vakantiegeld en andere verplichtingen goed geregeld zijn. Zowel voor jou als voor de werknemer, dus niets om je zorgen over te maken.

Dit doen we
bij Pronkert voor je

We stellen de overeenkomst op, uiteraard juridisch juist en op basis van de juiste CAO.
We controleren het identiteitsbewijs om jouw medewerker in dienst te laten treden.
Tijd voor een contractverlenging? We houden het in de gaten en brengen je op tijd op de hoogte.
Geef de volledige salarisadministratie uit handen: wij doen de berekeningen, uitbetalingen, loonstroken en jaaropgaven.
De sociale lasten zoals sectorpremies, loonheffing en verlofregistraties zullen we netjes voor je verzorgen.
Treedt er een medewerker uit dienst? Wij zorgen ervoor dat we dat op de juiste manier voor je afhandelen.
Wordt een medewerker ziek? Wij begeleiden jouw werknemer, houden contact met de arbodienst, de bedrijfsarts en het UWV.
Gaat het om re-integratie of een Poortwachtertraject? We nemen je dat wat belangrijk is allemaal uit handen.
Onze medewerkers zitten voor je klaar en hebben kennis van zaken. Zo weet je zeker dat je altijd antwoord krijgt.
We hebben diepgaande kennis van de laatste wet- en regelgeving. Wij weten hoe het werkt en wat er geregeld moet worden.
Krijg je te maken met een juridische kwestie? We kunnen je adviseren en helpen bij de uitvoering.

De overstapservice voor medewerkers.

Welkomspakket
Kennismaking
Presentatie op locatie
Eén vast aanspreekpunt
Uitleg over payroll
Uitleg over pensioen
Uitbetaling salaris
Uurloon in- of exclusief vakantiegeld

Onze professionals
staan voor je klaar!

We vertellen je graag meer en luisteren natuurlijk goed naar jouw wensen. Zo leren we onze opdrachtgevers van binnenuit kennen, om altijd de ideale kandidaat voor te stellen.

Bel ons op telefoonnummer 085 130 25 77 Bel nu
Stuur ons een e-mail naar info@pronkert.nl Mail nu
Mis niets meer Volg het laatste nieuws Nieuws