Ontslag van een
payroll medewerker
Hoe werkt het ontslag van een payroll medewerker en waar heb je recht op? Je werkt voor jouw werkgever, al ben je juridisch in dienst bij ons als payroll bedrijf. Dat betekent dat er sprake is van een driehoeksrelatie.
Als jouw werkgever je wil ontslaan moet er eerst een preventieve toets plaatsvinden. Dat gebeurt bij het UWV of bij de kantonrechter, afhankelijk van de reden voor ontslag. Het is belangrijk om te weten dat de omstandigheden bij je feitelijke werkgever bepalend zijn, dus daar waar je daadwerkelijk op de werkvloer staat.
Let op: voldoet jouw feitelijke werkgever de betalingen al minimaal 3 maanden niet aan het payroll bedrijf? Dan hebben we als payroll bedrijf de mogelijkheid tot ontslag van jou als payroll medewerker.
Redelijke gronden
voor ontslag
Als jouw feitelijke werkgever je wil ontslaan moet daar een ‘redelijke grond’ voor zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om:
- Bedrijfseconomische redenen
- Langdurige arbeidsongeschiktheid
- Regelmatig ziekteverzuim
- Onvoldoende functioneren
- Verwijtbaar of nalatig handelen
- Ernstige gewetensbezwaren
- Verstoorde arbeidsverhouding
Deze ‘redelijke grond’ moet gaan om de situatie bij jouw feitelijke werkgever. Dat betekent dat je als payroll medewerker goed beschermd bent tegen ontslag, net als wanneer je ook juridisch in dienst zou zijn bij jouw feitelijke werkgever.
Ontslag van een
payroll medewerker
Gaat het om het ontslag van een payroll medewerker? We adviseren jou als medewerker en vertellen ondertussen werkgevers aan welke wetten en regels ze moeten voldoen. Zo zorgen we er voor de beide partijen voor dat jullie goed op de hoogte zijn en er netjes met elkaar uit kunnen komen.