Flexwerk en in dienstverband
Voor werkgevers én werknemers
Onbezorgd ondernemen
Persoonlijke aanpak

Welke rechten heeft een
zieke medewerker?

Een medewerker die ziek is heeft een aantal rechten:

  • Recht op loondoorbetaling
    Jouw medewerker heeft recht op loondoorbetaling. Door ons als je kiest voor payroll, waarmee we een belangrijk werkgeversrisico van je overnemen.
  • 90% vanaf de 3e dag
    De medewerker krijgt 90% van het loon doorbetaald, vanaf de derde dag van ziekte. Dit geldt tot hij of zij weer beter is, tot aan het eind van het contract. De medewerker heeft twee wachtdagen.
  • 70% als het contract afloopt
    Loopt het contract af? We betalen 70% van het salaris door, op basis van de wettelijke regelingen die gelden voor zieke medewerkers. Jij hebt nergens omkijken naar.

Bovendien houden we contact met zowel de medewerker als bijvoorbeeld de arbodienst, de bedrijfsarts en het UWV. Zo zorgen we voor een goede en persoonlijke begeleiding, binnen payroll bij ziekte. Uiteraard kunnen we ook de re-integratie begeleiding, net als een Poortwachtertraject waar je op deze manier mee te maken kunt krijgen.

De goede regelingen voor ziekte bij payroll gelden als een van de belangrijke voordelen. Waarmee we een groot werkgeversrisico van je overnemen, omdat wij zorgen voor de loondoorbetaling waar de medewerker recht op heeft.

Payroll en
ziekte

Zeker weten hoe het zit met payroll en ziekte? Onze medewerkers leggen je er graag meer over uit. Ook als je twijfelt over heel specifieke situaties en bijvoorbeeld benieuwd bent hoe het zit met het preventief inschakelen van een bedrijfsarts bij klachten. We kennen de wet- en regelgeving en hebben veel ervaring met payroll voor MKB-organisaties, zodat we je daar uitstekend meer over kunnen vertellen.

Ik wil een offerte!

De Rode Loper
Service

Onze professionals
staan voor je klaar!

We vertellen je graag meer en luisteren natuurlijk goed naar jouw wensen. Zo leren we onze opdrachtgevers van binnenuit kennen, om altijd de ideale kandidaat voor te stellen.

Bel ons op telefoonnummer 085 130 25 77 Bel nu
Stuur ons een e-mail naar info@pronkert.nl Mail nu
Mis niets meer Volg het laatste nieuws Nieuws