Kosten van payroll
voor de werkgever
Wat zijn de kosten van payroll voor de werkgever? Met name bij bedrijven die er nog geen gebruik van maken wordt er vaak gesproken over pittige tarieven, bijvoorbeeld door een hoge omrekenfactor. Daar staat tegenover dat je als onderneming een aantal belangrijke risico’s loopt, te maken hebt met complexe werkgeverslasten en een hoop personeels- en salarisadministratie waar veel kostbare tijd in gaat zitten.
De payroll kosten voor een werkgever vormen in de meeste gevallen een investering in meer tijd en aandacht, een betere salaris- en personeelsadministratie en bovendien kleinere ondernemersrisico’s.
Wat kost
een medewerker?
Als het gaat over de kosten van payroll voor de werkgever is de omrekenfactor vaak een punt van discussie. Met een omrekenfactor tussen de 1,5 en 1,75 lijkt die in eerste instantie misschien hoog. Toch ziet dat er heel anders uit als je bedenkt wat een medewerker echt allemaal kost. Naast het uurloon dat je afspreekt moet je namelijk rekening houden met:
- Reserveringen
Je reserveert een percentage voor vakantiedagen, voor de feestdagen en voor kort verzuim of bijzonder verlof. Bovendien moet je rekening houden met de wachtdagcompensatie. - Vakantiegeld
Het vakantiegeld bedraagt 8% over het brutoloon. - Werkgeverslasten uit de CAO
Houd rekening met afdrachten voor het pensioen, voor het sociaal fonds en bijvoorbeeld voor scholing. - Werkgeverslasten algemeen
Ten slotte betaal je als werkgever premie voor het sectorfonds, basispremie voor de WAO/WIA, gedifferentieerde premie Whk, aan de Ziektekosten Verzekeringswet, voor de WW-premie, het eigen risicodrager ziektewet en voor de ARBO-dienstverlening.
Vergeet niet: de tijd, de administratie en ziekterisico die je aan personeel kwijt bent of het doorbetalen van je personeel zoals bij Covid-19.
Kies je voor payrolling? Je hoeft hier allemaal geen rekening meer mee te houden, waardoor de payroll kosten voor de werkgever in de praktijk vaak lager uitvallen dan je zou denken.
Kosten van payroll
voor de werkgever
Dus ben je benieuwd naar de kosten van payroll voor de werkgever? Het is verstandig om daarvoor een vrijblijvende offerte op te laten stellen. Zodat je precies kunt zien wat de kosten zullen zijn, waarmee je precies weet waar je aan toe bent.
Vrijblijvende offerte