Flexwerk en in dienstverband
Voor werkgevers én werknemers
Onbezorgd ondernemen
Persoonlijke aanpak

Wat kost
een medewerker?

Als het gaat over de kosten van payroll voor de werkgever is de omrekenfactor vaak een punt van discussie. Met een omrekenfactor tussen de 1,5 en 1,75 lijkt die in eerste instantie misschien hoog. Toch ziet dat er heel anders uit als je bedenkt wat een medewerker echt allemaal kost. Naast het uurloon dat je afspreekt moet je namelijk rekening houden met:

 • Reserveringen
  Je reserveert een percentage voor vakantiedagen, voor de feestdagen en voor kort verzuim of bijzonder verlof. Bovendien moet je rekening houden met de wachtdagcompensatie.
 • Vakantiegeld
  Het vakantiegeld bedraagt 8% over het brutoloon.
 • Werkgeverslasten uit de CAO
  Houd rekening met afdrachten voor het pensioen, voor het sociaal fonds en bijvoorbeeld voor scholing.
 • Werkgeverslasten algemeen
  Ten slotte betaal je als werkgever premie voor het sectorfonds, basispremie voor de WAO/WIA, gedifferentieerde premie Whk, aan de Ziektekosten Verzekeringswet, voor de WW-premie, het eigen risicodrager ziektewet en voor de ARBO-dienstverlening.

Vergeet niet: de tijd, de administratie en ziekterisico die je aan personeel kwijt bent of het doorbetalen van je personeel zoals bij Covid-19.

Kies je voor payrolling? Je hoeft hier allemaal geen rekening meer mee te houden, waardoor de payroll kosten voor de werkgever in de praktijk vaak lager uitvallen dan je zou denken.

Kosten van payroll
voor de werkgever

Dus ben je benieuwd naar de kosten van payroll voor de werkgever? Het is verstandig om daarvoor een vrijblijvende offerte op te laten stellen. Zodat je precies kunt zien wat de kosten zullen zijn, waarmee je precies weet waar je aan toe bent.

Vrijblijvende offerte

De Rode Loper
Service

Onze professionals
staan voor je klaar!

We vertellen je graag meer en luisteren natuurlijk goed naar jouw wensen. Zo leren we onze opdrachtgevers van binnenuit kennen, om altijd de ideale kandidaat voor te stellen.

Bel ons op telefoonnummer 085 130 25 77 Bel nu
Stuur ons een e-mail naar info@pronkert.nl Mail nu
Mis niets meer Volg het laatste nieuws Nieuws