Flexwerk en in dienstverband
Voor werkgevers én werknemers
Onbezorgd ondernemen
Persoonlijke aanpak

Wat heb je nodig
om te beginnen?

Benieuwd wat je nodig hebt om een uitzendbureau te beginnen? We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rij:

  • Inschrijven bij de KvK
  • Sluit je aan bij STiPP en SNA
  • Vraag een G-rekening aan
  • De juiste verzekeringen
  • Uitzend- en recruitmentsoftware
  • Payrolling voor de salarisadministratie

 

1. Inschrijven bij de KvK

Zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) kun je niet ondernemen, dus dit heb je nodig om een eigen uitzendbureau te starten. En schrijf je je in bij de KvK? Dan krijg je van de Belastingdienst ook meteen je btw-nummer, waarmee je over alles beschikt om van start te gaan.

Tip: laat je adviseren over een eenmanszaak, een vof of een (flex)BV. Let vooral op de persoonlijke aansprakelijkheid, waarmee je voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan.

2. Sluit je aan bij STiPP en SNA

Om een betrouwbare indruk te maken op medewerkers en opdrachtgevers is het verstandig om je aan te sluiten bij een brancheorganisatie zoals STiPP. En voer je daarnaast een keurmerk zoals SNA? Dan weet je zeker dat de beide partijen je serieus zullen nemen als nieuw uitzendbureau dat je wilt starten.

3. Vraag een G-rekening aan

Wat je nodig hebt om het financieel goed te regelen is bijvoorbeeld een G-rekening. Dat is een geblokkeerde rekening, die je gebruikt voor de loonbelasting. De Belastingdienst heeft het eerste pandrecht en je kunt er geen andere betalingen mee doen.

4. De juiste verzekeringen

Geen ondernemer kan zonder goede verzekeringen, dus ook als je een eigen uitzendbureau wilt starten heb je die nodig. Verdiep je in de verzekeringen, waarmee je voorkomt dat je ineens voor hoge kosten komt te staan die je niet zomaar zelf kunt betalen.

5. Uitzend- en recruitmentsoftware

Of je het nodig hebt is natuurlijk de vraag, maar het maakt het je wel een stuk makkelijker als je gaat beginnen. Met de juiste uitzend- en recruitmentsoftware ga je goed van start en behoud je de mogelijkheid om door te groeien. Je voorkomt dat het werk je boven het hoofd groeit.

6. Payrolling voor de salarisadministratie

En wil je het jezelf nog makkelijker maken? Met onze mogelijkheden voor payrolling zorgen we ervoor dat je geen omkijken hebt naar de personeels- en salarisadministratie. Je weet zeker dat dit goed geregeld is en wij nemen belangrijke werkgeversrisico’s over.

Uitzendbureau starten:
wat komt erbij kijken?

Dus wil je jouw eigen uitzendbureau beginnen en wil je weten wat je daarvoor nodig hebt en wat erbij komt kijken? We leggen het je graag uit en kunnen je er bovendien bij ondersteunen. Zodat je zeker weet dat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Ik wil een offerte!

De Rode Loper
Service

Onze professionals
staan voor je klaar!

We vertellen je graag meer en luisteren natuurlijk goed naar jouw wensen. Zo leren we onze opdrachtgevers van binnenuit kennen, om altijd de ideale kandidaat voor te stellen.

Bel ons op telefoonnummer 085 130 25 77 Bel nu
Stuur ons een e-mail naar info@pronkert.nl Mail nu
Mis niets meer Volg het laatste nieuws Nieuws