Flexwerk en in dienstverband
Voor werkgevers én werknemers
Onbezorgd ondernemen
Persoonlijke aanpak

In 7 stappen
aan de slag

Je kunt in 7 stappen aan de slag als je wilt weten hoe je een uitzendbureau start:

  1. Kies een niche
  2. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel
  3. Sluit je aan bij STiPP en SNA
  4. Vraag een G-rekening aan
  5. Denk na over de verzekeringen
  6. Verdiep je in de uitzend- en recruitmentsoftware
  7. In gesprek met opdrachtgevers en medewerkers

1. Kies een niche

Een eigen uitzendbureau beginnen? Kies in ieder geval een niche. Wil je bijvoorbeeld werken voor studenten, voor 50+’ers of in een specifieke branche? De kans op succes is dan veel groter, omdat medewerkers en opdrachtgevers je zullen herkennen aan je specialisme.

2. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Schrijf je vervolgens in bij de Kamer van Koophandel. Je kiest daar je bedrijfsnaam en daarmee indirect ook de domeinnaam die je online het best kunt gaan gebruiken.

Laat je adviseren over een eenmanszaak, een vof en bijvoorbeeld de (flex)BV. Zo voorkom je aansprakelijkheid die je niet had verwacht en weet je zeker dat je jouw uitzendbureau op de juiste manier zal starten.

3. Sluit je aan bij STiPP en SNA

Het is verstandig om je aan te sluiten bij een brancheorganisatie en een keurmerk. Als je een eigen uitzendbureau wilt beginnen kun je denken aan STiPP en SNA. Je zorgt daarmee voor een betrouwbare uitstraling naar zowel medewerkers als opdrachtgevers waarvoor je wilt werken.

4. Vraag een G-rekening aan

Om die betrouwbaarheid verder te verbeteren is het verstandig om een G-rekening aan te vragen. Dit is een geblokkeerde bankrekening, waarop je bedragen reserveert voor bijvoorbeeld de loonbelasting. De Belastingdienst heeft het eerste pandrecht en je kunt er geen andere uitgaven van betalen.

5. Denk na over de verzekeringen

Het is als startend uitzendbureau belangrijk om je goed te verzekeren. Verdiep je in de ondernemersverzekeringen die verstandig zijn, waarmee je voorkomt dat je ineens zelf voor hoge kosten komt te staan.

6. Verdiep je in de uitzend- en recruitmentsoftware

Met goede software voor het uitzenden en rekruten zal je merken dat het werk je een stuk makkelijker wordt gemaakt. Verdiep je in de uitzendsoftware en maak gebruik van recruitmentsoftware, iets dat zowel medewerkers als opdrachtgevers enorm zullen waarderen.

7. In gesprek met opdrachtgevers en medewerkers

Heb je de eerste 6 stappen achter de rug? Dan wordt het tijd om in gesprek te gaan met opdrachtgevers en medewerkers. Je kunt jouw uitzendbureau beginnen, omdat je weet wat erbij komt kijken en het nu tijd wordt om daadwerkelijk te gaan beginnen.

Hoe start ik een uitzendbureau?
Ontdek payrolling

Dus, hoe start je een uitzendbureau? Met de bovenstaande stappen weet je zeker dat je geen belangrijke zaken over het hoofd zal zien. In plaats daarvan kun je goed van start, waarna wij je kunnen helpen met payrolling. Dat betekent dat we de salaris- en personeelsadministratie voor je uit handen nemen, zodat jij daar geen omkijken naar hebt en je je volledig kunt richten op het opbouwen van jouw bureau.

Ik wil een offerte!

De Rode Loper
Service

Onze professionals
staan voor je klaar!

We vertellen je graag meer en luisteren natuurlijk goed naar jouw wensen. Zo leren we onze opdrachtgevers van binnenuit kennen, om altijd de ideale kandidaat voor te stellen.

Bel ons op telefoonnummer 085 130 25 77 Bel nu
Stuur ons een e-mail naar info@pronkert.nl Mail nu
Mis niets meer Volg het laatste nieuws Nieuws