Wat kost
payroll?
Wat zijn de payroll kosten? Misschien is dit wel de belangrijkste vraag. Payrolling is meestal veel voordeliger dan je zou denken. Voorkom vervelende risico’s, zoals bij verzuim en ziekte van jouw medewerkers. Wij begrijpen heel goed dat wilt weten wat de daadwerkelijke kosten voor payrolling zijn. Zet de kosten van payroll af tegen de werkgeversrisico’s die nu hebt.
Benieuwd naar jouw tarief?
Daarom kies je
voor Pronkert
kantoor
verwerker
Onze verbluffende
prestaties.
Wij weten wat erbij komt kijken. En op welke werkgeversrisico’s jij niet zit te wachten.
Die verlonen we ieder jaar opnieuw, and counting. We groeien voorlopig lekker door.
Standaard snel geregeld, dus de contracten zijn al binnen een dag online beschikbaar.
Geen zorgen, minder administratie en besparen op de kosten: gewoon goed geregeld.
Payroll of Loondienst
Ben je benieuwd wat payrolling kan betekenen voor jouw bedrijf? En of het geen beter idee is om iemand toch in loondienst te nemen? We zetten een aantal belangrijke voordelen voor je op een rij, voor zowel de werknemer als voor jou:
Kosten van payroll is zelf doen niet veel duurder?
Is het een goed idee om de personeels- en salarisadministratie uit te besteden en wat zijn de kosten van payroll? Bij Pronkert gaan we een stapje verder, we nemen een aantal belangrijke werkgeversrisico’s uit handen te nemen. Je zal ze vast nu afvragen ‘wat kost payrolling’, maar kijk ondertussen ook naar de risico’s die wij afdekken. Hoge kosten voorkomen, als bijvoorbeeld een medewerker ziek wordt of om een andere reden niet kan werken.
- Geen omkijken meer naar loon- en personeelsadministratie;
- Voorkom risico’s zoals ziekte en verzuim van medewerkers
- Goedkoper dan dat je denkt: namelijk geen ziekteverzuimverzekering meer nodig
Wat zijn de kosten van payroll voor de werkgever?
De bedrijven die nog geen gebruik maken van payroll, hebben het vaak over pittige tarieven, bijvoorbeeld door een hele hoge omrekenfactor. Maar wat staat daar tegenover? Dat je als onderneming belangrijke risico’s loopt, complexe werkgeverslasten en een berg aan personeels- en salarisadministratie wat veel kostbare tijd in beslag neemt.
De payroll kosten voor een werkgever vormen in de meeste gevallen een investering in meer tijd en aandacht, een betere salaris- en personeelsadministratie en bovendien kleinere ondernemersrisico’s. Er zijn voor een werkgever ook een hoop voordelen.
Wat kost een medewerker?
De omrekenfactor is vaak onderwerk van gesprek, als het gaat over de kosten van payroll. De omrekenfactor ligt tussen de 1,5 en 1,75 dit lijkt in eerste instantie misschien hoog. Toch is dit heel anders dan je denkt. Wat kost een medewerker echt allemaal? Naast het uurloon dat je afspreekt moet je namelijk rekening houden met:
- Reserveringen
Je reserveert voor vakantiedagen, de feestdagen en voor kort verzuim of bijzonder verlof. Je zal ook rekening moeten houden met de wachtdagcompensatie als een medewerker ziek is. - Vakantiegeld
Het vakantiegeld bedraagt in vele CAO’s 8% over het brutoloon. Bij ons zit dit in de omrekenfactor, normaal betaal je het zelf aan de medewerker uit in mei. - Werkgeverslasten uit de CAO
Houd ook rekening met afdrachten voor pensioen, voor het sociaal fonds en bijvoorbeeld voor scholing en/of cursussen. - Werkgeverslasten algemeen
Als werkgever betaal je premie voor het sectorfonds, basispremie voor de WAO/WIA, gedifferentieerde premie Whk, aan de Ziektekosten Verzekeringswet, voor de WW-premie, het eigen risicodrager ziektewet en voor de ARBO-dienstverlening.
Vergeet niet: de tijd, de administratie en ziekterisico die je aan personeel kwijt bent of het doorbetalen van je personeel zoals bij Covid-19.